Сутність та місце облікової інформації в управлінні підприємством - Михалків, Алла,Анатоліївна (My University, 2022)
озглядаючи процес управління як комунікаційний процес, визначено місце обліку в системі управління як такого, що є сполучною ланкою між управлінцями та виконавцями, оскільки він надає інформацію в цілому про діяльність підприємства. Доведено, що облік виконує повною мірою комунікативну функцію у процесі управління лише за умови потреби управлінців в обліковій інформації. Визначено інформаційні вимоги для стратегічного, тактичного та оперативного рівнів управління, необхідність відокремлення інформаційного ресурсу та інформаційного потенціалу.Відсутність методології кількісної та якісної оцінки інформаційних ресурсів знижує ефективність інформації, що накопичується у вигляді інформаційних ресурсів та збільшує тривалість перехідного періоду від індустріального до інформаційного суспільства.Ефективність життєдіяльності підприємства залежить від наявності та вмілого використання економічної інформації, основуякої складає облікова інформація
Keywords: нформація, облікова інформація, управлінська інформація, управлінські рішення,інформаційний потенціал менеджера