Буковина у цифровій пам’яті: регіональна історія в національному онлайн-просторі - Шилюк, Олег (Київ. нац. ун-т буд-ва і архітектури, 2026)
У статті розглянуто український простір пам’яті в умовах цифровізації з акцентом на ролі цифрових бібліотек у формуванні історичного наративу. На прикладі проєкту «Bucovinensia» показано значення цифрових ресурсів для репрезентації регіональної спадщини та конструювання колективної пам’яті.
Keywords: цифрова пам’ять; цифрові бібліотеки; історичний наратив; Bucovinensia