ГРОМАДСЬКА РАДА ДОБРОЧЕСНОСТІ: МІЖ СЬОГОДНІШНІМИЗМІНАМИ ТА МАЙБУТНЬОЮ РОЛЛЮ В СУДОВІЙ СИСТЕМІУКРАЇНИ - Krainii, Pavlo; Kovbas, Ihor (My University, 2023)
Участь громадськості є одним із критеріїв яким може бути забезпечено незалежний та прозорий конкурсний добір суддів. Однак, зважаючи на спроби продемонструвати представниками влади їх бажання створити умови для належної участі громадськості в судовій реформі загалом та доборі кандидатів в судді зокрема інколи пропонуються не зовсім зрозумілі законодавчі зміни які в майбутньому лише ускладнять таку процедуру. В даному випадку ми маємо на увазі відповідні законодавчі ініціативи про розширення правового статусу громадської ради доброчесності (далі – ГРД) та їх участі в конкурсному доборі суддів в Україні.
Keywords: консультативно-дорадчі органи; громадська рада доброчесності; судова система України; Вища рада правосуддя