Структурні особливості застосування дієслівних словосполучень в сучасній англійській мові. - Бухінська, Тетяна Вікторівна; Гладкоскок, Леся Григорівна (MDPC Publishing. Munich, Germany, 2022)
Вивчення особливостей дієслівних словосполучень в сучасній англійській мові привертало увагу багатьох вчених. Дієслівні словосполучення – найпоширеніший тип прийменникових словосполучень, який є структурно-семантичною одиницею, що існує для розповсюдження дієслова шляхом розширення його лексичного значення, уточнення його змісту. Проблема класифікації дієслівних словосполучень ще недостатньо вивчена, оскільки існують певні розбіжності у поглядах щодо постафіксальних дієслів та еліптичних дієслівних словосполучень. З іншого боку, на сьогоднішній день проблема функціонування дієслівних словосполучень в сучасній художній літературі мало розглядалася, що і зумовлює актуальність даного дослідження. Стаття присвячена вивченню дієслівних словосполучень в сучасній англійській мові.