РЕАЛІЗАЦІЯ ГУМАНІСТИЧНО-ЗОРІЄНТОВАНОГО ПІДХОДУ ВИВЧЕННЯ ПРИРОДНИЧОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ - Нагроцька, Катерина Русланівна (My University, 2021)
Державними документами суверенної України: Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Державною національною програмою «Освіта (Україна ХХІ століття)», «Концепцією національного виховання», «Концепцією громадянського виховання особистості в умовах розвитку української державності» та «Національною доктриною розвитку освіти України у ХХI столітті» як найважливіше стратегічне завдання проголошено виховання свідомих громадян, патріотів, освічених, творчих особистостей, становлення їхнього фізичного і морального здоров’я, забезпечення пріоритетного розвитку людини на засадах гуманізації, гуманітаризації та демократизації освітніх процесів. Основною метою майбутніх перетворень є не тільки якість освіти, не лише знання, а й способи практичної діяльності, ціннісні орієнтації особистості, зміна стосунків у навчальних закладах на основі гуманної педагогічної етики та впровадження особистісно-зорієнтованих педагогічних технологій, що спрямовані на створення умов для саморозвитку і самонавчання, осмисленого визначення своїх можливостей і життєвих цілей. Тому такий інноваційний тип освіти має стати визначальним.