Теоретичні основи професійного самовдосконалення майбутніх вчителів географії - Дякур, Інна Георгіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Професійне становлення майбутнього вчителя географії відбувається у закладах вищої освіти, коли у нього формується позитивне ставлення до себе, до дітей, до професії вчителя. Успішність професійного становлення здобувачів освіти залежить від того, який сенс несе для них професія вчителя, яким розкриваються і реалізуються їх потенційні сили навчальному процесі. Якщо майбутні вчителі географії активно і систематично займаються самовдосконаленням, тобто розпізнають себе як суб’єкта майбутньої педагогічної діяльності. Це, в свою чергу, сприяє їх зростанню, нагромадженню педагогічного професіоналізму