ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ НА ЗАСАДАХ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ - Матейчук, Галина Василівна (My University, 2021)
Гуманізація вітчизняної освіти в умовах проведених соціально-економічних реформ висуває в якості пріоритетного завдання виховання життєздатної особистості, орієнтованої на залучення до українських цінностей, основними з яких є життя людини, праця, здоров'я, культурні та національні традиції та ін. Разом з тим, на тлі змін, що відбуваються система шкільної освіти стала чинником, стримуючим гуманістичний оновлення і розвиток суспільства. Сучасні дослідження розкривають теоретичні аспекти здоров'язберігаючої педагогіки зокрема у працях Н. Амосов, Є. Вайнера, Л. Дихан, І. Зимня, Н. Тамарської; наукові основи формування культури здоров’я досліджували В. Горащук, І. Карпова, В. Климова, Г. Кривошеєва,Т. Бойченко, В. Бобрицька, АО. Міхієнко, Н. Башавець; формування здорового способу життя – В. Бобрицька, Ю. Бойко, І. Гріневич тощо.