Психологічні особливості механізмів захисту та копінг-стратегій у студентів-музикантів та студентів-психологів - Алекса, Дмитро Миколайович (My University, 2023)
У магістерській роботі здійснено порівняльний аналіз психологічних механізмів захисту та копінг-стратегій майбутніх музикантів та майбутніх психологів. Узагальнено теоретичні підходи до визначення сутності механізмів захисту й копінг-стратегій майбутніх музикантів і майбутніх психологів, розглянуто психологічні особливості механізмів захисту та копінг-стратегій у студентів музикантів та студентів-психологів. Здійснено порівняльний аналіз психологічних механізмів захисту та копінг-поведінки майбутніх музикантів і майбутніх психологів, а також на основі отриманих даних розроблено практичні рекомендації з формування продуктивних механізмів захисту та копінг-стратегій майбутніх музикантів та майбутніх психологів. In the master's thesis, a comparative analysis of psychological protection mechanisms and coping strategies of future musicians and future psychologists was carried out. Theoretical approaches to determining the essence of defense mechanisms and coping strategies of future musicians and future psychologists are summarized, psychological features of defense mechanisms and coping strategies of musician students and psychology students are considered. A comparative analysis of the psychological protection mechanisms and coping behavior of future musicians and future psychologists was carried out, as well as practical recommendations for the formation of productive protection mechanisms and coping strategies of future musicians and future psychologists were developed based on the data obtained.
У магістерській роботі здійснено порівняльний аналіз психологічних механізмів захисту та копінг-стратегій майбутніх музикантів та майбутніх психологів. Узагальнено теоретичні підходи до визначення сутності механізмів захисту й копінг-стратегій майбутніх музикантів і майбутніх психологів, розглянуто психологічні особливості механізмів захисту та копінг-стратегій у студентів музикантів та студентів-психологів. Здійснено порівняльний аналіз психологічних механізмів захисту та копінг-поведінки майбутніх музикантів і майбутніх психологів, а також на основі отриманих даних розроблено практичні рекомендації з формування продуктивних механізмів захисту та копінг-стратегій майбутніх музикантів та майбутніх психологів.