ВПЛИВ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ НА ОПОРНО-РУХОВИЙ АПАРАТ І ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ СТАН СПОРТСМЕНІВ - Наконечний, Ігор (МІСЦЕ І РОЛЬ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ У СУЧАСНІЙ СИСТЕМІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (м. Чернівці 10.02.2022 року) / за редакцією Я.Б. Зорія. – Чернівці:Чернівецький нац. ун-т, 2022. С. 296–300., 2022)
У процесі еволюції в організмі людини сформувалася здатність пристосовуватися до умов середовища, що змінюються. Фізіологічний статус, гомеостаз людини, морфологічні ознаки можуть змінюватись під впливом зовнішніх факторів. Але можливість адаптації не безмежна, спортсмени які завжди і повною мірою можуть пристосуватися до тих чи іншим умовам середовища, фізичним навантаженням.
Keywords: фізичне навантаження, функціональний стан, рухові здібності