Фізичний практикум. Механіка - Курек, Ігор Геннадійович; Курек, Єлена Ігорівна; Ткач, Оксана Олександрівна; Федорцова, Ірина Василівна (My University, 2021)
Робота в лабораторії загального фізичного практикуму є невід’ємною частиною вивчення законів і методів фізики. Лабораторні роботи допомагають студентам поглибити знання, які вони отримали на лекціях та практичних заняттях, ознайомитися з деякими основними приладами, оволодіти різними методами вимірювань і технікою експерименту. Працюючи в лабораторії, студенти повинні виконати й захистити певну кількість робіт, які охоплюють своєю тематикою всі розділи механіки, що розглядаються в лекційному курсі. Ці вказівки містять детальні інструкції до лабораторних робіт, які містять мету роботи, теоретичну частину та опис приладів, а також хід виконання роботи. До кожної лабораторної роботи сформульованіі контрольні запитання і завдання, і наведено список джерел в яких можна знайти на них відповіді. Методичні вказівки призначені для студентів першого курсу, які починають експериментальне вивчення загального курсу фізики в механічній лабораторії.
Keywords: фізпрактикум; інструкції до лабораторних робіт з механіки; механіка; фізпрактикум механіка