ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ПРОЕКТУВАННЯ ТА РАЙОННЕ ПЛАНУВАННЯ - Cухий, Петро Олексійович; Костащук, Іван Іванович; Білокриницький, Сергій Миколайович; Білоус, Юрій Олександрович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У посібнику висвітлено предмет і завдання територіального проектування та районного планування, їх зв’язки з іншими дисциплінами. Простежено розвиток та розміщення продуктивних сил, описано методи оцінки соціально-економічного розвитку регіонів, розкрито сутність природо- та працересурсного потенціалів території, основ планування та просторового розташування населених пунктів, організацію планування міст, сільських районів, районів відпочинку та спеціального призначення, методичні основи проектування та планування автомобільних доріг у сільській місцевості, особливості будівництва доріг і дорожніх споруд. Для викладачів та студентів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» та «Географія», а також фахівців які вивчають дисципліни геодезичного, картографічного, топографо-геодезичного, будівельно-архітектурного та землевпорядного спряму-вань, просторового планування та регіонального розвитку.
Навчальний посібник
Keywords: Теритроріальне проектування; районне планування; просторове розташування населених пунктів; планування міст; планування автомобільних доріг у сільській місцевості; геодезія та землеустрій; географія