ЗОБРАЖУВАЛЬНА ЛАЗЕРНА ПОЛЯРИМЕТРІЯ БІОЛОГІЧНИХ ШАРІВ - Дуболазов, Олександр Володимирович; Ушенко, О. Г.; Ангельский, П.О.; Процюк, В.В.; Солтис, І.В. (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Монографія містить новий і системний підхід до розв’язання актуальної наукової та практичної проблеми оптико-поляризаційної діагностики запальних процесів на основі аналізу фазових, статистичних, кореляційних і фрактальних характеристик полів лазерного випромінювання, розсіяного біологічними рідинами та тканинами. Уперше сформульовано кількісні критерії ранньої діагностики та диференціації ступеня тяжкості септичних і ревматичних процесів, що відкриває можливості створення нової оптичної платформи неінвазивного моніторингу структурних змін біологічних середовищ людини. Монографія розрахована для наукових працівників, викладачів ЗВО, аспірантів та лікарів-діагностів.
Keywords: стокс флуорометрія; лазерна поляриметрія; детектор; статистичний аналіз; кореляційний аналіз; фрактальний аналіз; поляризаційна мапа