Формування технологічної культури майбутнього вчителя початкової школи у процесі декоративно-прикладної діяльності - Захливняк, Олександра Володимирівна (My University, 2021)
Сучасна система освіти досягла своєї переломної точки. Процеси гуманізації, демократизації суспільства, інформатизація освіти і загальна комп'ютеризація вимагають оновлення освітньої парадигми. Впровадження сучасної техніки та технологій в усі сфери життєдіяльності суспільства є одним з пріоритетних напрямків розвитку нашої країни. Діяльність людини зараз у великій мірі залежить від здатності ефективно використовувати сучасну техніку та технології для досягнення необхідних цілей. В якості найважливішої умови, що забезпечує людині успішність, затребуваність на ринку праці, комфортність життя, все частіше стали називати технічну та технологічну грамотність та освіченість, а невід'ємною складовою культури особистості сучасної молодої людини стала технологічна культура.