Технології розробки розподілених баз даних: методичні рекомендації та завдання для лабораторних робіт - Матвій, Олександр Васильович; Мельник, Василь Сергійович; Черевко, Ігор Михайлович (Чернівецький національний університет, 2024)
Методичні рекомендації містять завдання для лабораторних робіт та теоретичні відомості, необхідні для їх виконання, з дисципліни «Технології розробки розподілених баз даних». Для студентів, що здобувають освіту в галузі знань „Інформаційні технології” для спеціальностей 122 - “Комп’ютерні науки”, 124 - “Системний аналіз”, 113 - ”Прикладна математика” та інших спеціальностей, що пов'язані із вивченням комп'ютерних інформаційних технологій.
Технології розробки розподілених баз даних: методичні рекомендації та завдання для лабораторних робіт. Укл.: Олександр Матвій, Василь Мельник, Ігор Черевко – Чернівці: Чернівецький національний університет, 2024. – 27 с.
Keywords: розподілені бази даних; Протокол 2PC; Протокол 3PC; Патерн Saga; Принцип ACID; NoSQL