Ефективність фізичних вправ напряму CrossFit у фізичній підготовці спортсменів - Гой, Світлана Вікторівна (My University, 2022)
Виявлено основні характеристики тренувального процесу професійних спортсменів напряму CrossFit, які ґрунтувалися на трьох загальноприйнятих концепціях тренувального навантаження: тренувальна програма умовно не враховує часовий інтервал під час виконання вправ; тренувальна програма де максимальне навантаження входить у певний інтервал часу; тренувальна програма де виконується постійний обсяг навантаження за мінімальний час. У цих концепціях не зазначено про наявність та значення режимів чергування вправи з відпочинком, як, і за допомогою чого контролювати вплив вправ на організм займається. Розроблено комплекси фізичних вправ для найбільш ефективного всебічного розвитку фізичної підготовки професійних спортсменів у напрямку CrossFit, де за основу була взято методику В. Петровського, яка ґрунтувалася на режимах чергування вправ з відпочинком. Визначено ефективність розроблених комплексів фізичних вправ з використанням режимів чергування вправ з відпочинком складені на основі методики В. Петровського, які успішно посприяла зростанню спортивного результату професійних спортсменів у напрямку CrossFit.
Keywords: витривалість, сила, спортсмени, фізична підготовка, Crossfit напрям.