Інструментарій вирішення проблем західноукраїнських прикордонних областей в період економічної кризи - Кифяк, Олександр; Kyfiak, Vasyl (Чернівці: ЧТЕІ КНТЕУ, 2020)
Географічне та геополітичне положення областей України відіграє важливу роль в їх соціально-економічному розвитку. І якщо центральні області країни розвиваються швидше, то більшість західноукраїнських областей є периферійними і відстають у своєму розвитку, хоча водночас є прикордонними, що дає їм шанс активно розвиватися, використовуючи співпрацю з суміжними територіями сусідніх країн. Наявні ознаки економічної кризи та загострення соціально-економічних проблем спонукали до пошуку інструментарію їх вирішення, що визначило актуальність наукового дослідження. Мета статті. Дослідження завдань та можливостей єврорегіонів, Дунайської транснаціональної програми, торгово-промислових палат, міжнародних транспортних коридорів та міграційних процесів як інструментів вирішення проблем західноукраїнських прикордонних областей.
Keywords: Прикордонні області, єврорегіони, Дунайська транснаціональна програма, торгово-промислові палати, міжнародні транспортні коридори, міграційні процеси.