ТЕХНІКА ВИСОКИХ НАПРУГ - Майструк, Едуард Васильович; Козярський, Дмитро Петрович (Чернівецький національний університет, 2012)
У посібнику викладено основи знань про електричні розряди в газоподібних, рідких, твердих та комбінованих діелектриках, розглянуто конструкції зовнішньої ізоляції ліній електропередач і підстанцій, ізоляції обладнання високої напруги, високовольтних випробовувальних установок, також розглянуто випробовування та вимірювання, внутрішніх та грозових перенапруг в електричних системах, засоби захисту від них. Для студентів фізичних факультетів вищих навчальних закладів енергетичного напряму підготовки.