ВПЛИВ ЦИФРОВІЗАЦІЇ НА ПРОЦЕС ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНОГО РОЗВИТКУ ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА - Терлецька, Юлія (My University, 2025)
У статті узагальнено наукові підходи до процесу управління інноваційно-орієнтованим розвитком виробничого підприємства в умовах цифрової трансформації. Доведено, що ефективний інноваційно-орієнтований розвиток спроможний забезпечити товаровиробнику прийнятний рівень економічного зростання, безпосередньо впливаючи на кінцеві підсумки його операційної діяльності. Досліджено переваги інноваційного підходу до формування інноваційно-орієнтованої стратегії розвитку підприємства. Проаналізовано тенденції формування українського ринку молочних продуктів в умовах сучасних викликів та загроз. Обґрунтована доцільність трансферу інноваційних технологій у діяльності молокопереробних підприємств. Встановлено, що цифрова трансформація розширює потенційні можливості виробничого підприємства для процесу імплементації інновацій. Обґрунтовано пріоритетні напрями впровадження нових цифрових технологій та інновацій в умовах цифровізації бізнесу.
THE INFLUENCE OF DIGITALIZATION ON THE PROCESS OF INNOVATION-ORIENTED DEVELOPMENT OF A MANUFACTURING ENTERPRISE
Keywords: цифровізація, інноваційно-орієнтований розвиток, цифрова трансформація бізнесу, інноваційна активність підприємства, трансфер технологій, цифрові інновації.