Сутність принципу адекватності в податковому праві - Vdovichena, Lidiia (Науковий вісник Чернівецького університету: Збірник наук. праць. Чернівці: Чернівецький нац. університет, 2006)
Наявність адекватного правового регулювання визначення статусу податкового резидентства для фізичних осіб дозволяє чітко розмежувати податкові претензії держав та здійснити таку правову регламентацію діяльності платників податків на території іноземних держав, яка гарантує дотримання конституційного обов’язку із сплати податків та стимулює до міжнародної економічної активності останніх. В результаті цього забезпечується наповнення державного бюджету та бюджетів інших рівнів на законних підставах, що є необхідною умовою для нормального функціонування державного механізму.
Keywords: резидент; нерезидент; податкова резиденція; принцип адекватності; подвійне оподаткування