Аналіз водних ресурсів Чернівецької області та оцінка їх якості - Shevchuk, Juriy; Шевчук, Юрій Федорович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2019)
Пропоноване видання передбачає формування базового комплексу знань про водні ресурси Чернівецької області, їх використання, оцінку та поліпшення стану. У монографії охарактеризовано територію Чернівецької області та її стан за водними ресурсами, кліматом, рельєфом та гідрогеологічними умовами. Розглядаються питання її водозабезпеченості, водокористування та водовідведення; ресурси, використання та якість поверхневих та підземних вод. Заходи щодо поліпшення стану водних об’єктів. Для спеціалістів галузі водного господарства, гідрометеорології, екології та раціонального природокористування.
Keywords: область; клімат; водозабезпеченість; водокористування; родовище; вода; об’єкт; оцінка; якість; забруднювач; скид