Формування англомовної лексичної компетентності учнів старших класів методом CLIL - Мацалковська, Вікторія Ігорівна (My University, 2022)
Робота присвячена дослідженню процесу формування англомовної лексичної компетентності учнів старших класів методом CLIL. У роботі розглянуто зміст, етапи та систему вправ для формування англомовної лексичної компетентності учнів старших класів. Уточнено зміст поняття лексичної компетентності, проаналізовано методичні засади, особливості та труднощі її формування в учнів старших класів на уроках англійської мови; проведено пробне навчання та перевірено ефективність розробленого комплексу завдань з формування англомовної лексичної компетентності учнів старших класів засобами CLIL.
Keywords: лексична компетентність, лексичні навички, засоби онлайн-вправ, навчання англійської мови, учні старших класів