Тенденції зміни якості води р. Прут в районі м. Чернівці: чинники, наслідки - Бабин, Артем Вікторович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Хімічний склад вод Пруту формується в басейнах гірської країни – Українських Карпат, на рівнинних та передгірських ділянках річок. Він змінюється під впливом діяльності людини, а саме антропогенних факторів. Також хімічний склад поверхневих вод має часові тренди, що визначаються змінами кліматичних умов та рівнем антропогенного навантаження на водозбірні басейни.
Keywords: річка; формування; якість води; дифузне джерело; вплив; залежність; антропогенний вплив; режим; зміни