ГЕНДЕРНИЙ ПІДХІД В ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННІ ЗАНЯТЬ ФІЗИЧНОЮ КУЛЬТУРОЮ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ СТАРШОЇ ШКОЛИ - Запотічний, Дмитро (My University, 2025)
На сучасному етапі розвитку суспільства питання гендерної рівності набувають особливого значення в усіх сферах життєдіяльності, зокрема в освіті, що є актуальним. Кваліфікаційна робота присвячена гендерному підходу в організації та проведенні занять фізичною культурою здобувачів освіти старшої школи. В роботі здійснено аналіз особливості ставлення учнів старшої школи до уроків, визначено відмінності у мотивації та участі у різних формах рухової активності, обґрунтовано необхідність урахування гендерних аспектів при плануванні та проведенні уроків. Встановлено, що гендерний підхід підвищує інтерес, сприяє позитивному ставленню до уроків фізичної культури та сприяє покращенню фізичного та психоемоційного стану учнів.
Keywords: гендерний підхід, фізична культура, старшокласники, мотивація, рівні можливості, рухова активність, здоров’я школярів.