Особливості організації шопінг-турів (на прикладі Чернівецької області) - Левицька, Аліна Юріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розкрито особливості організації шопінгінг-турів у Чернівецькій області. Шопінгінг-туризм є одним з найпопулярніших видів туризму у сучасному світі. Він поєднує в собі можливість подорожувати, знайомитися з культурою різних регіонів та здійснювати покупки унікальних товарів. Чернівецька область, завдяки своєму географічному положенню, культурному багатству та історичній спадщині, є привабливим місцем для організації шопінгінг-турів. Економіка області має добре розвинуту інфраструктуру торгівлі, що включає численні ринки, торгові центри, бутіки та сувенірні магазини. Одним з основних напрямків шопінгінг-турів є відвідування ринків та торгових центрів. Найбільшим ринком у Чернівецькій області є Калинівський ринок, який славиться своїм широким асортиментом товарів від одягу та взуття до продуктів харчування та господарських товарів. Крім того, в області діють численні торгові центри, такі як ТЦ "Депот", ТЦ "Панорама" та інші, які пропонують відвідувачам сучасні умови для покупок. Для туристів, які шукають унікальні та автентичні товари, у Чернівецькій області діють численні бутіки та сувенірні магазини. Шопінгінг-туризм у Чернівецькій області має великий потенціал завдяки унікальному поєднанню вигідного географічного положення, багатої культурної спадщини та розвинутої торгової інфраструктури. Організація шопінгінг-турів вимагає ретельного планування, врахування логістичних особливостей, забезпечення комфорту туристів та створення цікавих екскурсійних програм. Чернівецька область має всі передумови для того, щоб стати популярним напрямком для шопінгінг-туристів з України та з-за кордону, сприяючи розвитку місцевої економіки та туристичної галузі.
Keywords: організація турів, шопінгінг, шопінгінг-туризм, Чернівецька область, транспортна логістика.