ГЕОДЕЗИЧНІ РОБОТИ ПРИ ПРОВЕДЕНІ ЗЕМЕЛЬНОКАДАСТРОВИХ РОБІТ (на прикладі земельної ділянки в м. Сокиряни) - Андрієць, Адрій Сергійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
Земельна реформа в Україні, яка постійно удосконалюється та адаптується призвела до значних змін, особливо у аграрній сфері, організаційно – правових й організаційно- територіальних форм власності на землю й господарювання на ній. Земельний фонд є одним із найвагоміших активів України, унікальних за своїми властивостями. Вони являються основою забезпечення функціонування с/г й передумовою успішного соціально-економічного розвитку будь-якого регіону чи країни в цілому. Забезпечення необхідною інформацією органів місцевого самоврядування, державної влади та зацікавлених установ, підприємств й організацій, а також громадян із метою регулювання земельних відносин, встановлення розмірів плати за землю й цінності земель, економічного і екологічного обґрунтування бізнеспланів і проектів землеустрою, вимагає організації формування державної системи земельно-кадастрових робіт у вигляді Державного земельного кадастру. Для його повноцінної роботи необхідні високої якості топографо-геодезичні дані, які б давали можливість достатньо повно й детально відображати кадастрову ситуацію, іншими словами необхідне відповідний топографо-геодезичний супровід виконання земельно-кадастрових робіт
Keywords: Геодезичні роботи, Топографо-геодезичні вишукування