Механізми публічного управління у сфері екологізації аграрного сектора: вивчення досвіду зарубіжних держав - Kindzerskyy, Vitaliy; Гуменюк, Ярослав Миколайович (My University, 2023)
Екологічні відносини, що виникають у процесі організації та здійснення сільськогосподарської діяльності, - це самостійна, складна і, в той же час. якісно своєрідна група суспільних відносин, що містить свої особливі проблеми, завдання, шляхи та способи використання та охорони природних об'єктів в умовах аграрного виробництва. Протягом останніх років утворення відходів, інтенсивне застосування агрохімікатів у сільському господарстві стабільно підтримується на високому рівні. Це свідчить про відсутність системного підходу до цієї проблеми, в тому числі з боку влади. Держава, як форма організації суспільства, забезпечує інтереси людей у всіх сферах, у тому числі гарантує здійснення державної підтримки екологічного розвитку аграрного сектора економіки. Метою дослідження є вивчення державної підтримки екологічного розвитку в аграрному секторі економіки закордоном та можливостей його імплементації в Україні.
Mechanisms of public administration in the sphere of ecologization of the agricultural sector: a study of the experience of foreign countries
Keywords: Аграрний сектор; Механізм публічного управління; Екологізація