Основи релейного захисту та автоматизації енергосистем. Ч. 2 - Козярський, Дмитро Петрович; Майструк, Едуард Васильович; Козярський, Іван Петрович (Чернівецький національний університет, 2019)
У посібнику викладено основи знань про реле, види пошкоджень в електроенергосистемах (короткі замикання), вимірювальні трансформатори струму та напруги і схеми їх увімкнення, максимальний струмовий захист, струмові відсічки, напрямлений струмовий захист, автоматичне повторне ввімкнення, автоматичне ввімкнення резерву, цифрові пристрої захисту та автоматики. Для студентів фізичних факультетів вищих навчальних закладів енергетичного напряму підготовки. Для студентів фізико-технічних спеціальностей енергетичного напряму підготовки вищих навчальних закладів.
Keywords: релейний захист; автоматизація енергосистем