ОЦІНКА ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Ковальчук, Наталя Олександрівна (ТОВ "Видавничий дім "Гельветика", 2021)
У статті досліджуються питання оцінки фінансового потенціалу підприємства. Виокремлено наявні в науковій літературі підходи до трактування та оцінки фінансового потенціалу підприємства. Проведено аналіз фінансового потенціалу комунального підприємства за ресурсним, концептуальним та інтегральним підходом, які виділено як ключові з огляду на значну роль для розвитку підприємства таких процесів як формування та ефективне використання джерел фінансування, аналіз показників фінансового стану та результатів діяльності підприємства та комплексний підхід до аналізу ключових показників фінансового-господарської діяльності. Підкреслено важливість аналізу фінансового потенціалу саме комунальних підприємств з огляду на їх роль для забезпечення життєздатності економіки та промисловості. Охарактеризовано роль та суть кожного із розглянутих підходів до аналізу фінансового потенціалу із обґрунтуванням його значення для розвитку підприємства
ASSESSMENT OF THE FINANCIAL POTENTIAL OF THE ENTERPRISE
Keywords: фінансовий потенціал, комунальне підприємство, ресурсний підхід до оцінки фінансового потенціалу, концептуальний підхід до оцінки фінансового потенціалу, інтегральний підхід до оцінки фінансового потенціалу