Чоловічі та жіночі персоналії у малій прозі Валерія Шевчука (на матеріалі двокнижжя «Порослий кульбабами дворик»): методичний аспект - Тимошина, Юліана Олександрівна (My University, 2022)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано чоловічі та жіночі образи у малій прозі Валерія Шевчука, а також подані методичні рекомендації щодо вивчення творчості прозаїка у школі. Вперше системно досліджено персоносферу двокнижжя «Порослий кульбабами дворик», де зібрано невидані раніше оповідання та новели митця. Виокремлено різні типи чоловічих та жіночих образів двокнижжя письменника, зокрема, – герої, які прагнуть віднайти власне «я», юні персонажі, подружні пари, таємничі незнайомки, матері та діти, відьми, емансиповані жінки, самотні люди, реальні історичні постаті.
Male and female personalities in Valery Shevchuk's short prose (based on the material of the two-volume «Dandelion-covered yard»): methodical aspect
Keywords: Валерій Шевчук; персоносфера; двокнижжя; жіночі персоналії; чоловічі персоналії