Проблеми реалізації права на людську гідність в Україні - (:unkn) unknown (Часопис Київського університету права, 2020)
Сучасна модель реалізації та захисту основоположних прав і свобод людини є невід’ємним атрибутом для сталого розвитку соціуму. Право на гідність як визначальне право людини посідає центральне місце у системі конституційного права, однак цій фундаментальній конституційній концепції не приділялась належна увага. Актуальність дослідження зумовлюється ще й тим, що для реалізації такої правової категорії, як гідність людини, окрім фактичного закріплення в Основному Законі, необхідний ретельний аналіз практики конституційних судів у цій сфері, а також проведення порівняльного аналізу німецької доктрини гідності, що дасть нам змогу сформувати критичні пропозиції для вдосконалення механізму реалізації права на людську гідність.