ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ НА БУКОВИНІ - Kozhokar, Maryna; Цибанюк, О.О.; Мосейчук, Ю.Ю.; Зорій, Я.Б.; Ушенко, Ю.О.; Галан, Я.П.; Кошура, А.В. (My University, 2019)
У монографії проаналізовано організаційно-педагогічні, теоретичні та методичні аспекти фізичного виховання дітей та молоді Буковини в різні історичні періоди. Узагальнено наукові підходи до характеристики методів і форм фізичного виховання в закладах освіти краю, зокрема школах та Чернівецькому університеті. Розглянуто нормативно-правову базу забезпечення фізичного виховання в краї, проаналізовано систему освіти як адресат його впровадження. Наголошено на цінності історичного досвіду регіону у фізичному вихованні підростаючого покоління. Виокремлена характеристика концептуальних основ фізичної культури та фізичного виховання як базису формування сучасного студента. Схарактеризовано систему підготовки фахівців галузі: учителів фізичної культури, тренерів та інструкторів для громадських товариств. Монографія адресована науковцям, викладачам, аспірантам, студентам, а також усім, хто цікавиться актуальними проблемами формування культури здоров’я.
Keywords: Фізична культура; Діти; Буковина; Молодь