Географічні аспекти рекреаційного лісокористування у Чернівецькій області та їхнє використання для проведення позакласної роботи з географії - Марутяк, Жаннет Ігорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі розкрито теоретичні аспекти рекреаційного лісокористування. Визначено сучасний стан та просторові відміни рекреаційного лісокористування у Чернівецькій області. Проаналізовано територіальні відмінності рекреаційної оцінки лісів у Чернівецькій області. Оцінено рекреаційне навантаження в лісах рекреаційного призначення у межах досліджуваного регіону. Обґрунтовано можливості використання матеріалів дослідження в організації позакласної роботи з географії, зокрема через проведення екскурсійно-пізнавальної діяльності учнів.
Keywords: рекреаційне лісокористування, рекреаційна оцінка, рекреаційна дигресія, позакласна робота, екскурсія.