Методи та системи штучного інтелекту - Ковальчук, Мирослав Любомирович; Ушенко, Юрій Олександрович; Угрин, Дмитро Ілліч (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Пропонований посібник присвячено питанням, що стосуються побудови систем зі штучним інтелектом. Розглянуті основні поняття, способи подання інтелектуальних задач, відомості про нейронні мережі та генетичні алгоритми, а також інші питання, важливі для побудови інтелектуальних систем. Посібник адресовано студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Комп’ютерні науки».З повним тектом навчально-методичного видання можна ознайомитись на сторінці відповідної дисципліни в системі Moodle.
Пропонований посібник присвячено питанням, що стосуються побудови систем зі штучним інтелектом. Розглянуті основні поняття, способи подання інтелектуальних задач, відомості про нейронні мережі та генетичні алгоритми, а також інші питання, важливі для побудови інтелектуальних систем. Посібник адресовано студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Комп’ютерні науки».З повним тектом навчально-методичного видання можна ознайомитись на сторінці відповідної дисципліни в системі Moodle.
Keywords: штучний інтелект, нейронна мережа, генетичний алгоритм