Методологія та методика наукового дослідження - Галушка, Зоя Іванівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2023)
У посібнику розкрито теоретичні засади розвитку сучасної економічної науки та запропоновано методичні рекомендації до виконання та захисту дисертації доктора філософії зі спеціальності 051 Економіка. Охарактеризовано актуальні тренди розвитку економіки. Показано специфіку застосування сучасних методів економічного дослідження. Визначено особливості кваліфікаційної праці здобувача ступеня доктора філософії, принципи вибору теми та обґрунтування мети наукового дослідження, правила складання плану та технологію роботи над дисертацією. Пояснюються методологічні підходи до написання анотації, списку опублікованих праць за темою дисертації, вступу, розділів та висновків дисертації, даються методичні рекомендації до викладення змісту та оформлення дисертації, правила використання та оформлення літературних джерел тощо. Для здобувачів вченого ступеня доктора філософії зі спеціальності 051 Економіка галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки.
Навчально-методичний посібник
Keywords: атестаційна справа; експертиза наукової праці; оформлення дисертації; практичне значення дисертації; технологія наукової роботи; науковий стиль написання; наукова новизна; доброчесність наукової праці; дисертація доктора філософії; методи дослідження; глобальні економічні тренди; парадигма економічної науки; економіка