Експресивні синтаксичні конструкції як стилетвірні компоненти ідіостилю Дари Корній - Волошин, Соломія Дмитрівна (My University, 2021)
Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 035.01 – Філологія (українська мова та література) – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, філологічний факультет, кафедра сучасної української мови. У дипломній роботі зібрано теоретичний матеріал з теми експресивного синтаксису, розглянуто роль експресивних конструкцій установленні мовостилю автора. Проаналізовано поняття ідіостилю у мовознавчих студіях. Дослідження експресивних синтаксичних конструкцій проведено на основі романів Дари Корній «Зірка для тебе» та «Зворотній бік світла». У дипломній роботі проаналізовано та характеризовано такі синтаксичні конструкції: комплекси «питання-відповідь» у монологічному мовленні, риторичні питальні речення, окличні речення, лексико-синтаксичні повтори, односкладні номінативні речення, експресивні звертання, слова-речення та неповні речення. У процесі дослідження доведено, які синтаксичні експресивні конструкції становлять індивідуальний авторський стиль Дари Корній.
Expressive syntactic constructions as creating components of Dara Korniy’s idiostyle
Keywords: Експресивність; Ідіостиль; Мовостиль; комунікати; конструкції; комплекси "питання-відповідь"; риторичні питальні речення; окличні речення; лексико-синтаксичні повтори; односкладні номінативні речення; експресивні звертання; слова-речення; неповні речення