Особливості соціального супроводу людей похилого віку в умовах війни. - ковальчук, Інна Владиславівна (My University, 2023)
Анотація. Стаття присвячена розкриттю механізмів соціального супроводу людей похилого віку в умовах війни. Автор звертає увагу, що соціальний супровід допоможе якісно покращити ситуацію в якій опинилася ця вікова група в результаті військових дій. У статті наведено завдання, принципи, напрями, методи, показники та критерії соціального супроводу людей похилого віку в умовах війни. Зокрема, ключовими завданням соціального супроводу людей похилого віку визначено забезпечення умов для нормальної життєдіяльності цієї групи осіб в умовах війни. Провідним методом соціального супроводу визначено метод ведення випадку, який передбачає налагодження та підтримання співпраці фахівців різних галузей (геронтологів, правників, соціальних працівників) у забезпеченні можливостей клієнта самостійно вирішувати власні проблеми. Доцільність соціального супроводу людей похилого віку підтверджена результатами інтерв’ю проведеного серед соціальних працівників, які надають послуги людям похилого віку
Keywords: Ключові слова: люди похилого віку, соціальний супровід, принципи, методи, критерії, показники, умови війни.