Особливості прояву нарцисизму як новоутворення у характерологічній структурі підлітків - Калугіна, Катерина ВІкторівна (My University, 2021)
Важливим результатом розвитку сучасного суспільства є те,що поняття успішності досить часто зводиться до матеріальних досягнень, не надто цінується усвідомлення власної особистості та пошук власних справжніх цінностей. Все частіше важливішим для сучасної особи є прагнення до зовнішніх атрибутів та сурогатів щастя, аніж пошук власної індивідуальності. Такі цінності сучасного світу сприяють розквіту нарцисизму, оскільки переносяться в сім'ю, що є вкрай деструктивним для психічного здоров'я.
Keywords: нарцисизм, психологічні новоутворення, підлітковий вік, характерологічна структура