Формування комунікативної компетентності студентів 1 курсу за допомогою кооперативного навчання - Максимчук, Ельвіра Володимирівна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено комплексне дослідження процесу формування іншомовної комунікативної компетентності студентів ЗВО. Розкрито теоретичні засади цього процесу та проаналізовано сучасні наукові підходи до комунікативного розвитку здобувачів освіти. Визначено психолого-педагогічні умови ефективного застосування кооперативного навчання у викладанні іноземних мов, а також обґрунтовано критерії й показники сформованості іншомовної комунікативної компетентності. На основі отриманих результатів розроблено та апробовано методику формування комунікативної компетентності засобами кооперативних технологій у навчанні англійської мови студентів першого курсу, що підтвердило її ефективність у практичній підготовці здобувачів освіти.
Keywords: кооперативне навчання; іншомовна комунікативна компетентність; студенти ЗВО; методика навчання англійської мови