Про найбільш масштабний злочинний експеримент в історії людства - Чаплак, Ян; Чуйко, Галина (Чернівецький національний Університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Аналізуючи сьогоднішню ситуацію у суспільстві, можна ствердно констатувати те, що людство знаходиться в серйозній небезпеці планетарного рівня. Ми спостерігаємо факти неспроможності світових соціальних інституцій соціальної безпеки адекватно відповідати на виклики сучасних загроз з боку тоталітарних режимів через те, що інформаційні технології можна застосовувати не тільки в напрямку позитивного впливу на людство, але й на контрастному рівні розширювати можливості негативного та небезпечного впливу. Тобто, у руках злочинних режимів зараз опинилися сильнодіючі засоби впливу на особистість зокрема та людства в цілому.
Keywords: злочинний, експеримент, війна, тоталітарний режим, інформаційні технології