Бажницький Д.В. Освіта та розвиток наукових знань у Стародавній Індії - Бажницький, Дмитро Вікторович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Робота присвячена комплексному дослідженню освіти, виховання та розвитку наукових знань у Стародавній Індії у період з XXIIІ ст. до н. е. до V ст. н. е. Автором досліджено передумови, процес становлення і розвитку шкільної справи та освіти, а також особливості виховання у Стародавній Індії та вплив буддизму на ці процеси. Проаналізовано розвиток писемності та літератури, а також основні перешкоди у дослідженні писемності. Висвітлено розвиток природничих та точних наук, а саме: математики, астрономії та медицини, а також їх внесок у розвиток сучасної науки. Простежено зв'язок медицини Стародавньої Індії з її релігією.
Bazhnytskyi D.V. Education and development of scientific knowledge in ancient India
Keywords: Стародавня Індія; медичні знання; астрономічні знання; математичні знання; література Стародавньої Індії; шкільна справа Стародавньої Індії; освіта Стародавньої Індії