Психологічні особливості професійного вигорання підприємців - Заєць, Олена (My University, 2022)
Унікальність та специфічність такого феномена як професійне вигорання постає у взаємозв’язку ряду симптомів таких як емоційне виснаження, деперсоналізації, а також редукція особистих досягнень. Беручи до уваги проблему складності самого феномена професійного вигорання, а також неоднозначність проявів феномену, як у закордонній, так і у вітчизняній психології протягом всього ХХ сторіччя відбувався гострий диспут відповідно до структури, механізмів та детермінантів формування професійного вигорання, а також щодо засобів діагностики та корекції професійного вигорання. Саме такого роду аспекти зумовили вибір нашої теми дослідження та визначили її як актуальну для теперішнього буття нашої держави. Метою дипломної роботи стало дослідження особливостей професійного вигорання підприємців. Основними завданнями роботи стали наступні: - дослідити феноменологію поняття професійного вигорання особистості; - описати історію вивчення поняття професійного вигорання; - узагальнити основі підходи до вивчення проблеми професійного вигорання особистості; - виокремити особливості підприємницької діяльності та чинники виникнення професійного вигорання підприємців.
Keywords: професійне вигорання; підприємницька діяльність; професійне вигорання підприємців