HR-АНАЛІТИКА ТА ЇЇ РОЛЬ У РОЗВИТКУ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ - Todoruk, Sergy; Царик, Ангеліна (My University, 2024)
HR-аналітика є ключовим інструментом для підвищення ефективності роботи організації, оскільки дозволяє проводити глибокий аналіз даних про персонал, зокрема виявляти фактори, що впливають на задоволеність і утримання працівників. Вона допомагає вдосконалити процеси найму та оптимізувати управління внутрішніми ресурсами, використовуючи прогнозні алгоритми і статистичні моделі. За допомогою комплексного підходу та аналізу масивів даних HR-аналітика сприяє прийняттю стратегічних рішень, що покращують продуктивність і конкурентоспроможність компанії. Модель корпоративної культури Деніела Денісона є інструментом для вимірювання впливу внутрішнього середовища на бізнес-результати, показуючи, як гнучкість і стабільність культури сприяють досягненню фінансових і стратегічних цілей. А також використання сучасних технологій, таких як штучний інтелект та краудсорсинг, сприяє розробці аналітичних моделей для прогнозування впливу HR-рішень на загальну ефективність діяльності.
HR-ANALYTICS AND ITS ROLE IN THE DEVELOPMENT OF CORPORATE CULTURE
Keywords: HR-АНАЛІТИКА; HR-ANALYTICS; КОРПОРАТИВНА КУЛЬТУРА; CORPORATE CULTURE; ефективність організації; organization efficiency; управління персоналом