Виховання основ громадянської культури учнів молодшого шкільного віку - Сидоряк, Марина Олексіївна (My University, 2024)
Актуальність дослідження зумовлена демократичними трансформаціями, які відбуваються в нашому суспільстві, викликами воєнного стану, потребою свідомих громадян з активною життєвою позицією, сформованою громадянською культурою, тож виховання основ громадянської культури зростаючої особистості є однією із найбільш важливих соціальних і психолого-педагогічних проблем сучасної України. Мета: обґрунтувати теоретичні засади формування основ громадянської культури учнів молодшого шкільного віку. Структура роботи: вступ; два розділи з підрозділами та висновками до кожного розділу; загальні висновки; список використаних джерел (115 найменувань), додатки, які мають практичне спрямування. У кваліфікаційні роботі проаналізувати наукову, навчально-методичну літературу з проблеми дослідження; обґрунтовано зміст ключових понять; розкрито зміст й основні завдання виховання основ громадянської культури молодших школярів; досліджено стан сформованості основ громадянської культури молодших школярів; виокремлено шляхи виховання основ громадянської культури молодших школярів
Keywords: громадянська культура, громадянські цінності, громадянське виховання, громадянська освіта, громадянська позиція, громадянські якості, молодші школярі, освітній процес, урок, позаурочна діяльність