Географічні особливості перебігу міграційних процесів населення у Чернівецькій області - Єременко, Анастасія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджуються географічні особливості перебігу міграційних процесів населення Чернівецької області. Розглянуто основні фактори, що впливають на міграційні потоки, серед яких природні, економічні, соціальні, демографічні та історичні чинники. Аналізу піддано історичний розвиток міграцій, який охоплює чотири основні етапи, пов'язані з великими еміграційними хвилями. Визначено вплив соціально-економічного розвитку на рівень міграції, зокрема зайнятість, безробіття, розвиток інфраструктури та інших факторів. Зроблено висновки про те, що Чернівецька область, в загальному, має негативне сальдо міграції.
Geographical features of the migration processes of the population of Chernivtsi region
Keywords: міграційні процеси; Чернівецька область; міграційні потоки; соціально-економічні чинники; еміграційні хвилі; сальдо міграції; історичний розвиток міграцій; демографічні особливості; соціальний розвиток; територіальні контрасти