ПЕДАГОГІЧНА РЕФЛЕКСІЯ В СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНО-ОСОБИСТІСНОГО СТАНОВЛЕННЯ ВЧИТЕЛЯ - Білоус, Олена Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022, 2022)
Зміна освітніх парадигм та інтенсивно зростаючі вимоги, що постають сьогодні перед освітою з боку суспільства перед вчителем та результатами його професійної діяльності, потребують серйозного переосмислення сутності, цілей та завдань освіти підростаючого покоління, удосконалення форм і методів організації освітнього процесу. Це в свою чергу вимагає від вчителя відповідальності, творчості та високого рівня майстерності [3]. Одним з важливих елементів майстерності педагога є рефлексія, як актуальна проблема професійногоособистісного становлення вчителя, оскільки формування педагогічної рефлексії є інструментом самопізнання та уміння вчителем обирати ціннісні основи власної поведінки, аналізувати свою діяльність і приймати нетрадиційні вирішення педагогічних завдань
Keywords: рефлексія; педагогічна рефлексія; професійно-особистісне становлення вчителя