Формування соціальної відповідальності особистості в умовах суспільних трансформацій : навч.-метод. посіб - Палагнюк, Ольга Василівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У виданні подано матеріали авторської корекційно-розвивальної програми, спрямованої на формування й розвиток соціальної відповідальності особистості в умовах сучасних суспільних трансформацій. Видання містить теоретико-методичне обґрунтування тренінгової програми, її структуру, цілі, змістові модулі, а також опис етапів організації групової та індивідуальної роботи. Особлива увага приділяється актуалізації духовно-моральних і правових орієнтирів, розвитку солідарності, емпатії, громадянської позиції та готовності до соціальної взаємодії в контексті воєнних і кризових викликів сучасності. Представлені матеріали поєднують наукову обґрунтованість із практичною ефективністю, сприяють особистісному зростанню, усвідомленню відповідальності за власні вчинки й соціальні дії. Посібник адресовано викладачам закладів вищої освіти, практичним психологам, соціальним педагогам, тренерам, студентам і всім, хто прагне особистісного розвитку, професійного вдосконалення та зміцнення духовно-моральних засад суспільної згуртованості.
Keywords: особистість