Об’єкти природно-заповідного фонду на території філії «Чернівецьке лісове господарство» ДП «Ліси України» - Маринюк, Євгеній Геннадійович (My University, 2023)
У роботі охарактеризовані території та об’єкти ПЗФ, Смарагдової мережі України, наведені угруповання Зеленої книги України, раритетні види флори та фауни, які знаходяться на території «Чернівецьке лісове господарство». Загальна площа територій та об’єктів ПЗФ становить 31417,6 га, виявлено 2 об’єкти Смарагдової мережі України, 6 угруповань Зеленої Книги України, 21 вид рослин і 31 вид тварин, які занесені до Червоної Книги України.
Keywords: природно-заповідний фонд; Смарагдова мережа України; Зелена книга; раритетні види; флора; фауна; Чернівецька область