Проблема перфекціонізму в психології - Чуйко, Галина; Чаплак, Ян (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
Стаття пов’язана з аналізом розуміння феномену перфекціонізму в психології. Проаналізоване трактування перфекціонізму різними науковцями, його ознаки та види. Зроблено висновок, що перфекціонізм – виключно негативне явище, що проявляється у прагненні людини досягти об’єктивно недосяжних цілей для підтвердження власної виключності та досконалості, поєднаному з нищівною самокритикою у випадку невдачі; тоді як здоровий перфекціонізм – це не що інше, як зорієнтованість людини на саморозвиток, самоздійснення, оптимальну реалізацію своїх найліпших здібностей і потенцій.
Keywords: перфекціонізм, патологічність перфекціонізму, страх невдачі, прагнення досконалості, самореалізація.