Тестові технології оцінювання професійної компетентності майбутнього вчителя-мовника - Кульбабська, Олена Валентинівна (Чернівці : Буковинський державний медичний університет, 2022)
У тезах доповіді констатовано, що впродовж останніх років (починаючи з кінця 90-х рр.) паралельно з традиційними формами контролю знань, умінь і навичок студентів-філологів особливої популярності набуло тестування – поточне, тематичне, підсумкове. Отож постала необхідність чітко визначити базові поняття – педагогічний тест, тестування, тестові завдання, а також узагальнити переваги й недоліки використання тестових технологій під час вивчення мовознавчих курсів.
Keywords: педагогічний тест, тестування, тестові завдання, українська мова, переваги й недоліки тестових технологій