ОСНОВНІ ФІЗІОЛОГІЧНІ ЕФЕКТИ МЕЛАТОНІНУ ТА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ У КЛІНІЧНІЙ ПРАКТИЦІ - Пішак, Ольга; Романів, Людмила (Міжнародний науковий журнал «Грааль науки», 2022)
Розглядаються основні фізіологічні ефекти та механізми впливу гормону шишкоподібної залози - мелатоніну на функції організму. Обґрунтовується доцільність його включення у терапевтичний комплекс цілої низки захворювань.
Keywords: мелатонін, фізіологічні ефекті, захворювання, клінічні аспекти.